5 Aansprakelijkheidsverzekering tips

De aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij bij anderen veroorzaakt. De verzekering kost vaak maar een paar euro per maand. Desondanks kan je alsnog besparen op deze verzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering tip 1 | Check de dekking

Als je een aansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten dan kan je kiezen tussen verschillende soorten dekkingen. Dekkingen tot 1,25 miljoen of 2,5 miljoen. Het is aan te raden welke dekking jij wilt kiezen. Een hogere dekking betekent ook een hogere premie.

Aansprakelijkheidsverzekering tip 2 | Combineren met andere verzekeringen

Een aansprakelijkheidsverzekering is vaak ook af te sluiten in combinatie met andere verzekeringen, zoals de inboedel en opstalverzekering. Alles wordt dan op 1 polis gezet. Hiermee kan je een korting krijgen.

Aansprakelijkheidsverzekering tip 3 | Eigen risico kiezen

Je kan voor de aansprakelijkheidsverzekering een eigen risico kiezen. Dit is het bedrag wat je zelf betaalt in geval van een schade. Hoe hoger het bedrag hoe lager het maandbedrag aan premie.

Aansprakelijkheidsverzekering tip 4 | Gelijk voor een jaar betalen

Als je direct de verzekering voor een heel jaar betaalt krijg je bij veel verzekeraars een korting op de premie. Het percentage aan korting hangt af van de verzekeraar.

Aansprakelijkheidsverzekering tip 5 | Ieder jaar vergelijken

Elk jaar veranderen de dekkingen en de premies. Daarom is het altijd interesant om even een vergelijking te maken tussen jouw huidige aansprakelijkheidsverzekering en de andere verzekeringen in de markt. Ook als je voor het eerst een aansprakelijkheidsverzekering afsluit is het vergelijken een goed middel om erachter te komen welke het voordeligst is.