7 Autoverzekering tips

De autoverzekering is een verplichte verzekering als je een auto bezit. Daarmee is het niet een van de leukste verzekeringen die je wilt afsluiten. Wil je niet teveel kwijt zijn aan de autoverzekering. Denk dan aan de volgende tips welke je kunnen helpen!

Autoverzekering tip 1 | Vergelijken!

Vergelijk regelmatig jouw autoverzekering premie! Veel mensen kijken na het afsluiten van hun verzekering jaren niet meer om naar hun autoverzekering. Zonde! De kans is namelijk groot dat je na een aantal jaar al teveel betaalt. De auto wordt ouder, de premies veranderen en als je switcht naar een nieuwe verzekering is er een grote kans dat je welkomstkortingen krijgt. Dit alles is een goede reden om regelmatig even te kijken of u niet teveel betaalt voor de autoverzekering. Dit kan bijvoorbeeld gemakkelijk door de autoverzekering te vergelijken via deAutoverzekering.com

Autoverzekering tip 2 | Kleine schades zelf betalen

Heb je een schade en een allrisk verzekering? Dan is het gemakkelijk om te denken, mijn verzekering dekt dit toch wel. Dit is ook vaak het geval, maar heb je stilgestaan bij de gevolgen voor jouw schadevrije jaren en jouw korting op de premie? Het maakt voor de verzekeraar niet uit of je een schade van EUR 100 of EUR 1000 claimt. Jouw schadevrije jaren vallen in alle gevallen terug met 5 jaar. Dit betekent dat jij meer premie gaat betalen dan voorheen als je de schade claimt! Als jij een schade van EUR 100 claimt en vervolgens 10 euro per maand meer moet betalen (de komende 5 jaar!) voor de verzekering dan was het slimmer geweest om de kleine schade van EUR 100 direct te betalen.

Wat is nu het verstandigst om te doen? Probeer de kortingsladder te bemachtigen van jouw verzekeraar, maak een berekening hoeveel je meer gaat betalen op basis van deze kortingsladder en bepaal of je de schade direct betaalt of niet!

Autoverzekering tip 3 | Direct een jaar vooruitbetalen

Een autoverzekering kan je per maand betalen. Maar wist je dat je als je in een keer een jaar betaalt dat je dat voordeel kan opleveren? Veel verzekeraars hanteren namelijk een extra toeslag als je in termijnen betaalt. Heb jij genoeg geld op de bank om in een keer te betalen? Gewoon doen!

Autoverzekering tip 4 | Check of je niet oververzekerd bent!

Elke auto heeft zo zijn eigen risico’s. De ene wagen wordt sneller gestolen en de andere wagen toont sneller mankementen. Een nieuwe wagen zal een hogere dekking nodig hebben dan een oudere. Veel mensen zijn zogezegd oververzekerd voor de autoverzekering. Dit betekent dat ze een te goede verzekering hebben voor hetgeen wat verzekerd wordt. De auto is bijvoorbeeld te oud om allrisk verzekerd te zijn. In geval van een total-loss krijg je bijna geen geld meer terug. Een all risk dekking is dan niet meer de moeite waard. De volgende tip voor welke dekking je moet kiezen!

  • Auto’s van 0-5 jaar: een allrisk dekking
  • Auto’s van 5-10 jaar: een WA + beperkt casco dekking
  • Auto’s ouder dan 10 jaar: alleen WA
  • Oldtimer’s: Speciale oldtimersverzekering‚Äč

Autoverzekering tip 6 | Rij jij veilig? Neem een hoger eigen risico

Mensen die veilig rijden en nooit betrokken zijn bij schades kunnen besparen door een hoger eigen risico te nemen. Het gevolg is dat de premie een stuk lager is voor je autoverzekering. Als je al deze maandelijkse besparingen bij elkaar optelt kan dit flink oplopen!

Autoverzekering tip 7 | Waak voor dubbele dekking

Wil jij echt goed verzekerd zijn en kies je ook voor aanvullende dekkingen. Dan kan het nog wel eens gebeuren dat je aanvullen verzekerd bent. Bijvoorbeeld een inzittendenverzekering, velen denken dat passagiers niet verzekerd zijn zonder deze aanvullende dekking. Passagiers vallen al onder de WA dekking van de auto. Ook de aanvullende dekking voor rechtsbijstand kan onnodig zijn. Wellicht heb je al een rechtsbijstandverzekering die ook verkeersincidenten dekt. Check eerst wat je al hebt qua verzekeringen!