Verzekering Tips


Uitvaartverzekering

De juiste keuze van uw uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende pakketten mogelijk, elk met een ander tarief. Denk van tevoren goed na over de wensen voor een uitvaart. Kiest u voor een begrafenis of een crematie? Hoeveel aanwezigen verwacht u?  Wanneer u een goed en duidelijk beeld heeft van uw uitvaart dan hoeft een verzekering niet veel te kosten.  Een goedkope uitvaartverzekering van bijvoorbeeld Monuta kan aan alle persoonlijke wensen voldoen en laat uw nabestaanden niet met onvoorziene kosten achter.

Een uitvaartverzekeringsmaatschappij biedt meestal minimaal twee verschillende pakketsoorten aan. Een waarbij de maatschappij zelf enkele zaken rondom de uitvaart regelt en een waarbij alleen een geldbedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden waarbij zij zelf alles naar wens kunnen regelen.

Verzekeringen met een dienstenpakket

Bij verzekeringen met een dienstenpakket is er vaak alsnog de keuze voor een vrij te besteden bedrag. De hoogte van dit bedrag bepaalt automatische de hoogte van de maandelijkse premie. Onder het dienstenpakket vallen o.a. zaken als persoonlijke begeleiding, de uitvaartkist horende bij het betreffende pakket, dragers en rouwkaarten. Vaak vallen kosten voor het grafmonument, crematiekosten en overige aanvullende persoonlijke wensen niet binnen het pakket. Deze kosten kunnen worden opgevangen door middel van het zogenaamde vrij te besteden bedrag.

Verzekeringen met enkel een geldbedrag

Bij de keuze voor een dergelijke verzekering wordt er na overlijden een van tevoren bepaald bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Het grote voordeel hiervan is dat de nabestaanden dit bedrag vrij kunnen besteden.  Vaak is het dan zo dat wanneer uw nabestaanden ervoor kiezen de uitvaart te laten verzorgen door dezelfde verzekeraar als waar het bedrag door is uitgekeerd zij een korting krijgen op bepaalde diensten.

Met een minimaal bedrag kunt u al maximaal verzekerd zijn voor uw uitvaart. Maak van tevoren duidelijke keuzes en profiteer zo van een goedkope uitvaartverzekering die in al uw wensen kan voorzien.

johanddevries

About johanddevries

Vaste blogger bij Verzekering Tips. Veel ervaring in de verzekeringsbranche en heeft sinds 5 jaar zijn eigen advies bureau.

View all posts by johanddevries →

Leave a reply

Verzekeringen en Humor

advertentie op achterkant van de bus

Recente reacties

  • Jan: Mooie actie! Ga meteen ff kijken. View Post
  • Jeroen: Ja, daar ben ik wel achtergekomen. Fijne site dit, leuke artikelen.. View Post

Tweets van ons