Verzekering Tips


Autoverzekering

Online een autoverzekering afsluiten

De keuze voor een autoverzekering kan erg lastig zijn. Welke premie jou de beste dekking biedt en de laagste maandlasten is afhankelijk van jouw auto en persoonlijk situatie. Daarbij is het, met het grote aantal verzekeraars en verzekeringsproducten op de markt, moeilijk kiezen. Gelukkig kun je tegenwoordig op het internet snel informatie achterhalen over de verschillende dekkingen en eenvoudig online autoverzekeringen afsluiten, waardoor je veel tijd bespaart. Hier vind je enkele tips voor het afsluiten van een autoverzekering op het internet.

Vergelijken en advies in winnen

Er bestaan verschillende vergelijkingssites, waar je, door middel van een aantal vragen, advies kunt inwinnen over een geschikte autoverzekering. Zo kunnen zij je aan de hand van het bouwjaar en de dagwaarde van de auto, jouw rijverleden (schadevrije jaren), leeftijd en woonplaats adviseren over een dekkingsvorm en eventuele aanvullende verzekeringen. Daarnaast zullen sommige websites je doorverwijzen naar bepaalde verzekeraars. Hou hierbij wel in gedachte dat sommige van deze sites commercieel zijn ingesteld. Het is daarom aan te raden om advies in te winnen bij meerdere partijen en daarnaast zelf de polisvoorwaarden van verzekeraars te vergelijken. Ook kun je klantoordelen lezen en hun ervaringen met verzekeringen in jouw afweging meenemen.

Autoverzekering afsluiten

Het afsluiten van een autoverzekering is online zo geregeld. Bij de meeste verzekeraars kun je heel eenvoudig de premie berekenen. Bekijk echter niet alleen de premiekosten, maar lees ook de polisvoorwaarden uitgebreid door. Let hierbij goed op de volgende voorwaarden:

 • No-claim korting
  Vrijwel alle verzekeraars bieden korting aan de hand van het aantal schadevrije jaren. Ga na hoe hoog deze korting is en hoe je de schadevrije jaren aan dient te tonen.
 • Eigen risico
  Bekijk goed of er sprake is van een eigen risico, wat hier precies de voorwaarden voor zijn en hoe hoog een eventuele afkoopsom is.
 • Uitbetalingstermijn bij schade
  Het is belangrijk om te weten of je reparatiekosten voor moet schieten en binnen welke termijn je deze kosten terugbetaald krijgt.
 • Opzegtermijn
  Ga na wat de opzegtermijn is. Zo weet je wanneer je de mogelijkheid hebt om eventueel van verzekeraar te wisselen.
 • Contactmanieren
  Bekijk op welke manier je contact met de verzekeraar op kunt nemen. Bij een aantal verzekeraars kan dit namelijk alleen schriftelijk.

Tagged

johanddevries

About johanddevries

Vaste blogger bij Verzekering Tips. Veel ervaring in de verzekeringsbranche en heeft sinds 5 jaar zijn eigen advies bureau.

View all posts by johanddevries →

Related Posts

Leave a reply

Verzekeringen en Humor

advertentie op achterkant van de bus

Recente reacties

 • Jan: Mooie actie! Ga meteen ff kijken. View Post
 • Jeroen: Ja, daar ben ik wel achtergekomen. Fijne site dit, leuke artikelen.. View Post

Tweets van ons