10 Reisverzekering tips

Je gaat op reis en wilt je spullen (en jezelf) verzekeren. Een verstandige keuze! Maar waar moet je nu op letten bij het afsluiten van een reisverzekering. Wij geven je diverse tips met betrekking tot de reisverzekering.

Reisverzekering tip 1 | Vergelijken van de reisverzekering

Er zijn diverse reisverzekeringen beschikbaar in de markt, ieder met zijn eigen dekking en premie. Om te voorkomen dat je veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar een reisverzekering is het reisverzekering vergelijken een goede start voor de zoektocht naar je reisverzekering!

Reisverzekering tip 2 | Kies de juiste dekking! Europa of wereldwijd

Waar ga je naar toe op reis? Als je alleen binnen Europa blijft is alleen de Europa dekking noodzakelijk. Ben jij een echte wereldreiziger? Dan is de werelddekking geschikter voor jou. Tussen de twee dekkingen zitten verschillen in de premie.

 

Reisverzekering tip 3 | Wat is jouw reisgedrag?

Ga je maar kort op stedentrip of ga je voor een langere tijd weg? Ga jij een sport uitoefenen op reis of ga je alleen maar relaxen? Voor alle verschillende situaties bestaan er speciale reisverzekeringen. Kijk naar de aard van jouw reis voor wat jij nodig hebt qua verzekering. Als je een gevaarlijke sport gaat beoefenen kan het zijn dat je niet verzekerd bent. Hiervoor moet je een extra dekking voor afsluiten. Denk hierbij aan raften, bergbeklimmen, duiken en paragliding

Reisverzekering tip 4 | Doorlopende reisverzekering is vaak goedkoper

Je kan kiezen tussen een doorlopende en kortlopende reisverzekering. Als je vaak op vakantie gaat gedurende het jaar dan is het wellicht verstandiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan elke keer een kortlopende. Dit hangt af van hoe vaak je op reis gaat!

Reisverzekering tip 5 | Op tijd een annuleringsverzekering afsluiten!

Een annuleringsverzekering kan handig zijn om te hebben. Je moet vaak binnen 7 dagen na het boeken van je reis een annuleringsverzekering afgesloten hebben. Deze verzekering betaalt je reiskosten terug voor als er iets onverwachts gebeurd zoals een botbreuk of overlijden van familielid.

Reisverzekering tip 6 | Alarmnummer van reisverzekering noteren!

In Nederland heb je vier grote alarmcentrales. SOS International, Eurocross Assistance, ANWB Alarmcentrale en Allianz Global Assistance beschikken allen over eigen noodnummers. In de polis van je verzekeraar staat het telefoonnummer van de alarmcentrale.

 

Reisverzekering tip 7 | Controleer de doorlopende reisverzekering.

Als je een doorlopende reisverzekering hebt (bijvoorbeeld in combinatie met je zorgverzekering) dan is het verstandig om even de dekkingen erop na te slaan. Het kan zijn dat je namelijk alleen maar Europa dekking hebt op je doorlopende reisverzekering. Deze heeft dus geen dekking voor jouw vakantie in Thailand.

Reisverzekering tip 8 | Reisverzekering die eigen risico zorgverzekeraar vergoed

Mocht je onverhoopt zorgkosten moeten maken in het buitenland. Dan is het aan te raden om een reisverzekering te kiezen welke ook het eigen risico dekt voor de zorgverzekering

Reisverzekering tip 9 | Check de duur van je dekking!

Sommige mensen gaan een paar maanden op vakantie. De meeste reisverzekeringen hebben een maximale dekking van 6 weken aaneengesloten. Als je langer dan 6 weken op vakantie gaat, informeer dan bij de reisverzekeraar.

Reisverzekering tip 10 | Ongevallendekking, wel nodig?

Kijk of je deze dekking wel nodig hebt op vakantie. Je krijgt met deze dekking een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval.