Verzekering Tips


Autoverzekering

Wat is een inzittendenverzekering?

Een autoverzekering afsluiten is op zich makkelijk zat, op de meeste websites is dat zo geregeld. Het is wel soms lastig om te bepalen welke aanvullende dekkingen je nodig hebt. Want wat houdt zo’n aanvullende dekking precies in en heeft het echt toegevoegde waarde? Op deze pagina vertellen we je meer over een minder bekende dekking: de inzittendenverzekering.

Wat is een inzittendenverzekering?

Een inzittendenverzekering is een dekking voor de financiële gevolgen van een auto-ongeluk. Dit is ongeacht wie er schuld aan heeft. Jij en alle inzittenden in je auto zijn verzekerd tegen letsel en schade aan hun spullen. Bij sommige verzekeraars ben je ook verzekerd voor gemiste inkomsten. Er zit meestal een maximum aan het bedrag dat uitgekeerd wordt.

Heeft een inzittendenverzekering toegevoegde waarde?

Je passagiers kunnen hun schade op jouw WA-verzekering of op die van de andere partij. Hun letselschade wordt via hun zorgverzekering vergoed. Een inzittendendekking is met name handig als je als bestuurder aansprakelijk bent, dan kan je een groot deel van je schade toch verhalen. Ook wordt de schade sneller afgehandeld. Bij een inzittendenverzekering wordt namelijk niet eerst naar de schuldvraag gekeken. Dit wordt later bekeken.

Maak een goede vergelijking

Wil je een inzittendenverzekering afsluiten? Maak dan een goede vergelijking tussen de verschillende aanbieders. In welke gevallen er wordt uitgekeerd kan nogal wel eens verschillen, er zijn verzekeraars waarbij de verzekering voor jou en je gezinsleden ook in andere auto’s geldt. Ook het maximaal uit te keren bedrag kan sterk verschillen, van € 45.000,- tot wel € 2.500.000,-.

 

johanddevries

About johanddevries

Vaste blogger bij Verzekering Tips. Veel ervaring in de verzekeringsbranche en heeft sinds 5 jaar zijn eigen advies bureau.

View all posts by johanddevries →

Leave a reply

Verzekeringen en Humor

advertentie op achterkant van de bus

Recente reacties

  • Jan: Mooie actie! Ga meteen ff kijken. View Post
  • Jeroen: Ja, daar ben ik wel achtergekomen. Fijne site dit, leuke artikelen.. View Post

Tweets van ons