Verzekering Tips


Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Welke verzekeringen zijn verstandig om af te sluiten?

Verschillende situaties, verschillende verzekeringen

Diefstal, waterschade, ongeval, vandalisme, brand… Er zijn zoveel verschillende levens, zoveel verschillende gebeurtenissen en net zoveel verzekeringen die je af kunt sluiten. Door het ruime aanbod kun je door de bomen het bos af en toe niet meer zien. Toch loont het de moeite om de verzekeringsmogelijkheden te bekijken en vergelijken. Welke verzekeringen zijn echt verstandig om af te sluiten? Doorgaans zal het kiezen van de juiste verzekering afhangen van jouw persoonlijke situatie maar sommige verzekeringen zijn gewoonweg voor iedereen wel de moeite waard.

De huisraad

De inboedelverzekering is bijvoorbeeld geen overbodige luxe. Een inboedelverzekering dekt de schade die jouw huisraad kan oplopen door verschillende onverwachtse incidenten. Welke gevallen precies gedekt worden door de inboedelverzekering verschilt per polis, daarom zul je deze per verzekeringsmaatschappij moeten verifiëren. Je zult er maar niet aan denken dat er op een dag brand uitbreekt in jouw woning en dat je jouw gehele inboedel plotseling in één keer kwijt bent! Een uitkering zal de leed in dat geval zeker niet verzachten maar het zal je wel de mogelijkheid bieden om een nieuwe start te maken.

De ander

Een andere verzekering die verstandig is om af te sluiten is de aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt de financiële gevolgen van schade die jij per ongeluk toebrengt aan bezittingen van een ander of in geval jij lichamelijk letsel bij een ander veroorzaakt. Afhankelijk van de polis en verzekeringsmaatschappij worden soms tevens alle gezinsleden meeverzekerd of slechts de kinderen en in sommige gevallen zelfs de huisdieren.

Een ongeluk zit in een kleine hoek en de gevolgen kunnen in bepaalde gevallen groter zijn dan verwacht. Jouw kinderen spelen bijvoorbeeld in de tuin en breken met hun boemerang de ruit van de buren of je buurman valt van zijn fiets en breekt zijn been door toedoen van jouw hond. De reparatie kosten van het raam of de medische kosten van de buurman zullen in deze beide gevallen op jou verhaald worden. De aansprakelijksverzekering zal dan zeker uitkomst bieden.

De reis

Een laatste onontbeerlijke verzekering is de reisverzekering. Deze verzekering dekt meerdere onvoorziene en onprettige omstandigheden die tijdens of voor een reis kunnen voorkomen. De reisverzekering dekt onder andere jouw bezit in geval van diefstal of verlies tijdens de reis maar de verzekering dekt tevens eventuele annuleringskosten mocht je onverhoopt je geboekte reis door onvoorziene omstandigheden zoals ziekte moeten afzeggen.

Daarnaast dekt een reisverzekering ook jouw medische kosten mocht je onverhoeds ziek worden of een ongeluk krijgen tijdens de reis. Dit laatste geval kan heel erg in de papieren oplopen. Mocht je medische kosten maken tijdens je reis dan zul je zeker opgelucht zijn dat je een verzekering afgesloten hebt.

Een persoonlijke aangelegenheid

Er zijn talloze andere verzekeringen maar hoe onmisbaar deze zijn zul jij per situatie moeten bekijken. Zo is het bijvoorbeeld in sommige gevallen raadzaam om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten ter aanvulling van de inboedelverzekering of kan het interessant zijn om een aanvullende wintersportdekking te nemen bij de reisverzekering. Een verzekering afsluiten is een hele persoonlijke aangelegenheid!

Tagged ,

johanddevries

About johanddevries

Vaste blogger bij Verzekering Tips. Veel ervaring in de verzekeringsbranche en heeft sinds 5 jaar zijn eigen advies bureau.

View all posts by johanddevries →

Leave a reply

Verzekeringen en Humor

advertentie op achterkant van de bus

Recente reacties

  • Jan: Mooie actie! Ga meteen ff kijken. View Post
  • Jeroen: Ja, daar ben ik wel achtergekomen. Fijne site dit, leuke artikelen.. View Post

Tweets van ons