Verzekering Tips


Zorgverzekering

Zo bespaar je op je zorgverzekering

In deze moderne tijden is een zorgverzekering afsluiten zo gepiept. Maar je wilt natuurlijk niet over een nacht ijs gaan. Je zorgverzekering is een flinke maandelijkse kostenpost. Dus als je daar wat op kunt besparen is dat mooi. Maar hoe doe je dit zonder aan kwaliteit in te leveren? Je gezondheid is immers je grootste goed. Lees hier tips om op je zorgverzekering te besparen.

Op aanvullende pakketten valt flink te besparen?

Maak een goede vergelijking tussen de verschillende verzekeraars. Er zitten wel verschillen tussen de basistarieven, maar vooral door de aanvullende pakketten naast elkaar te leggen valt enorm te besparen op de maandelijkse zorgpremie. Wat daar voor betaald moet worden verschilt sterk per verzekeraar.

Wat heb je echt nodig?

Het is dus belangrijk om eerst te bedenken welke aanvulleningen je op je zorgverzekering nodig hebt. Vanuit het basispakket worden alle medisch noodzakelijke ingrepen vergoed. Waar verwacht je aanspraak op te willen maken en wat kan er uit? En ben je bereid een eigen risico te betalen? Als je dit alles op een rijtje hebt kan je de verschillende zorgverzekeraars vergelijken.

Wanneer moet ik de vergelijking maken?

Rond half november maken de verzekeraars hun voorwaarden en premies voor het nieuwe jaar bekend. Dat is het moment om de balans op te maken en een vergelijking te maken. Je kan je huidige zorgverzekering tot 1 januari opzeggen, voor 1 februari moet je een nieuwe afgesloten hebben. Zorg dat je ruim daarvoor je huiswerk hebt gedaan, dan kun je soms wel enkele honderden euro’s op jaarbasis besparen.

johanddevries

About johanddevries

Vaste blogger bij Verzekering Tips. Veel ervaring in de verzekeringsbranche en heeft sinds 5 jaar zijn eigen advies bureau.

View all posts by johanddevries →

Leave a reply

Verzekeringen en Humor

advertentie op achterkant van de bus

Recente reacties

  • Jan: Mooie actie! Ga meteen ff kijken. View Post
  • Jeroen: Ja, daar ben ik wel achtergekomen. Fijne site dit, leuke artikelen.. View Post

Tweets van ons