Verzekering Tips


Autoverzekering

Zo betaal je niet teveel voor je autoverzekering

Een autoverzekering is voor elke autobezitter verplicht. Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor een verplichte verzekering, maar goed verzekerd op weg gaan is wel belangrijk. Daarom een aantal tips om een goede maar goedkope autoverzekering af te sluiten. 

Kies het juiste type autoverzekering

Er zijn drie categorieën autoverzekeringen. De leeftijd van je auto is de belangrijkste factor om te bepalen welk type verzekering je het beste kan nemen. Voor nieuwe auto’s biedt een All-Risk verzekering, of WA casco, de beste dekking. Deze verzekering dekt niet alleen de schade die je bij anderen veroorzaakt, maar ook schade die je aan je eigen auto veroorzaakt. Een afgewaaide tak, brand, of een iets te innige ontmoeting met een lantaarnpaal, de WA casco verzekering dekt het allemaal.

Is je auto ouder dan 5 jaar? Dan is een WA casco verzekering nogal duur in verhouding met de vergoeding die je nog krijgt als er iets met je bolide gebeurt. Het is beter om dan een WA beperkt casco verzekering te nemen. Hierbij wordt iets minder gedekt, maar de kosten zijn ook een stuk lager. Bovendien ben je nog steeds gedekt voor schade buiten jouw schuld om.

Als je auto ouder is dan 10 jaar kun je het beste kiezen voor een WA verzekering. Dit is de minimale verplichte verzekering. Hierbij ben je verzekerd voor schade die je bij een ander veroorzaakt. Bij auto’s van 10 jaar of ouder keert de verzekeraar niet veel meer uit als je auto bijvoorbeeld gestolen wordt. De dagwaarde is dan namelijk niet zo hoog meer.

Beslis of je een aanvullende autoverzekering wilt

Als je de dekking van een WA verzekering niet voldoende vindt kun je een aanvullende autoverzekering nemen. Deze dekt bijvoorbeeld de schade aan inzittenden, accessoires zoals je autoradio, of het biedt je rechtsbijstand bij ongevallen. 

Vergelijk de aanbieders

Zodra je weet wat voor een verzekering bij je past kun je beginnen met het vergelijken van je autoverzekering. Let hierbij op de prijs, de dekking en de aanvullende verzekeringen die geboden worden. Heb je een verzekering gevonden die bij jou en je auto past? Lees dan goed de voorwaarden, hierdoor voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Leave a reply

Verzekeringen en Humor

advertentie op achterkant van de bus

Recente reacties

  • Jan: Mooie actie! Ga meteen ff kijken. View Post
  • Jeroen: Ja, daar ben ik wel achtergekomen. Fijne site dit, leuke artikelen.. View Post

Tweets van ons